17:e oktober 14:00 Smygehamns IP (Kvalomgång 2 till division 4)

1-3 Mathias Herrström (Anders Nilsson) 67 min
1-4 73 min
1-5 75 min

Varningar
Martin Rengbo 18 min

Storförlust i andra kvalomgången hemma mot Hyllie. Inledningen var annars jämn och ställningskrig. I den 10:e minuten visar Östra Torp upp ett fint kombinationsspel som avslutas med ett tamt skott av Mikael Fransson. Han drogs dock i armen och Torp borde fått frispark precis utanför straffområdet. I den 15:e minuten ställer Hyllie om blixtsnabbt men vinkas (tveksamt) av för offside. I den 19:e minuten borde Östra Torp fått frispark men domaren låter spelet fortgå och ger istället Hyllie frispark i bra läge. Anfallaren lägger upp bollen och får iväg en perfekt träff och bollen går via stolpen in i mål till 0-1. I den 21:a minuten får Anders Nilsson ett bra läge men Anders kommer ur vinkeln något och det hårda skottet går mitt på målvakten. I den 23:e minuten knockas vår målvakt Anders Ohlsson och i 99 fall av 100 blåser domaren av. Detta var dock 1 av de andra fallen där domaren låter spelet fortgå och efter två passningar mellan Hylliespelarna har man ju öppet mål och kan sportsligt rulla in 0-2. I den 40:e minuten når bollen en fri Hylliespelare efter ett hopslag där bollen studsar fram till Hylliekillen som fri med Anders Ohlsson kan slå in 0-3. Tungt underläge att försöka vända på en halvlek. Andra halvlek inleds med att en Hylliespelare i 51:a minuten fri framför Ohlsson tar ett felbeslut och använder foten istället för huvudet och missar från nära håll. I den 53:e minuten skjuter en Hylliespelare ett skott från dålig vinkel som touchar bortre stolpen och går ut till inkast. I den 57:e minuten blir Hyllies målvakt utvisad efter gruff i Hyllies straffområde. Skulle Torp ta gratischansen nu med en man mer? Torp gör snabbt tre byten och flyttar upp tre man i kedjan. I den 67:e minuten slår Mathias Herrström in reduceringen till 1-3 från nära håll sedan Patrik Andersson tagit sig fram på högerkanten och spelat in bollen där den via Anders Nilsson till slut nådde Mathias Herrström. I den 71:a minuten har Filip Zahn ett bra läge men missar. I den 73:e minuten slår Hyllie en djupledsboll där Anders Ohlsson kanske borde kommit ut och avvärjt men Hylliespelaren blir således fri och slår enkelt in 1-4. I den 75:e minuten kommer spiken i kistan då Hyllie lyckas slå en hörna rakt i mål fram till 1-5. Beröm till Martin Rengbo och Patrik Andersson. I nästa match, som är årets sista som är kvalomgång 2 till division 4 väntar Hyllie IK borta lördagen den 24:e oktober klockan 14:00.